top of page

Burg-Reuland is een mooi wandelgebied grenzend aan de Luxemburgse en Duitse grens.

Hier zijn vele bewegwijzerde paden te vinden, maar ook talrijke toeristische trekpleisters.

In de zomer biedt het meer van Weiswampach, op ongeveer 5 km, volop gelegenheid tot afkoeling . Terwijl liefhebbers van de wintersport er zich warm houden tijdens bijvoorbeeld het langlaufen. Met de auto zijn stadjes als Clervaux, Vianden, Diekirch, Monschau en de stad Luxemburg leuke bestemmingen voor uitstapjes. De Duitse stad Triër is absoluut de moeite waard voor wie van mooie marktpleintjes houdt of een bezoek wil brengen aan de Porta Nigra, een nagenoeg intacte Romeinse stadspoort.

Voor wat meer cultuur, kun je een bezoeken brengen aan het oude kasteelfort met haar ruïnes in Burg - Reuland of aan het middeleeuwse dorpje Vianden ( te Luxemburg). Het drielandenpunt is ook een echte aanrader.

Hengelen is een sport welke in deze regio erg populair is .

Ook bevindt zich in de buurt het overdekte Eastbelguim Action en Fun center zeker de moeite waard. Dit pand is gelegen richting Sankt- Vith. Er is een kinderspeeltuin , een bowlingbaan en een karnbaan. Ook kun je hier lasergames spelen.

Vianden ( 40km)

Een belangrijke bezienswaardigheid van Vianden is het kasteel van Vianden.

Ook de stoeltjeslift in het hertogdom brengt u van 230 m op 440 m hoogte waar u van een schitterend uitziht over de Ourvallei kunt genieten.

De smalle straatjes, de gothische kerken en de ringmuur met zijn verdedigingstorens trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar het prachtige - aan de voet van de machtige, gerestaureerde burcht gelegen - middeleeuwse stadje.

Tegelijkertijd nodigen de zorgvuldig aangelegde wandelwegen, met zijn talrijke, ademberovende uitzichten, de enthousiaste natuurvriend uit tot een indrukwekkende ontmoeting met de afwisselingsrijke flora en fauna van de uitgestrekte bossen en smalle dalen.

Trier ( 83 km )

De oudste stad van Duitsland, Trier is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers .Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier. Naast alle historische bezienswaardigheden heeft de stad nog meer te bieden. Ook al is de stad meer dan 2000 jaar oud, met zijn hogeschool en universiteit is een levendige en leefbare plaats waar veel jongeren wonen. Een indrukwekkende geschiedenis gaat hier hand en hand met een eigentijds heden. Een groot en gezellig winkelaanbod is er voor de schoppers. Tussendoor of na afloop is het goed toeven in één van de vele cafés, bistro’s en lunchrooms die Trier rijk is.

De Porta Nigra is de best bewaard gebleven Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen - een unieke verbinding tussen het antieke verleden en de huidige moderne stad.

Malmedy ( 43 km)

Aan de samenvloeiing van de Warche de Warchenne ligt de stad Malmedy, rustig in een uitzonderlijke groene vallei, door verschillende dorpen omringd en overgeheld.Toeristisch maar ook cultureel is Malmedy zeer aantrekkelijk.

Ontdek haar folklore en tradities.

www.malmedy.be

Weetje:

In het dorp Bellevaux, tussen Malmedy en Stavelot, vindt u een van die bijzondere bierbrouwerijen. Haar originele bieren worden gebrouwen met het beroemde Ardense bronwater in prachtige roodkoperen ketels.

bottom of page